EHBO & Valtraining voor ruiters

Als paardensporter ben je vooral aan het genieten van je paard en de verzorging eromheen. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Een verdwaalde bezem of een paard die op je voet gaat staan. Ook blijven paarden dieren die weleens kunnen schrikken waardoor een ruiter de grond van dichtbij bekijkt. En dan?

 

Valpartijen en ongelukken. Hoe ga je hiermee om als ruiter, ouder of trainer? Op zaterdag 15 september geeft Karin Oomen in samenwerking met EHBO’er Christian van Laarhoven een praktisch Ruitercafé rondom deze thema’s. Een interactieve middag waarbij je zelf aan de slag gaat tijdens 2 workshops.

 

In de 1e workshop worden de meeste voorkomende blessures behandelt rondom het rijden en verzorgen van paarden. Zo weet jij straks precies welke acties je moet ondernemen als jij of jouw stalgenoot in de problemen raakt. Denk aan veilig hulpverlenen, verzorgen van wonden, herkennen van botbreuken, wat kan ik zelf en wanneer naar een arts? Maar ook hoe werkt een AED en hoe kan ik een luchtweg vrij houden bij een bewusteloos slachtoffer?

 

Tijdens de 2e workshop krijg je een valtraining. Valpartijen zijn de grootste risicofactor binnen de paardensport. In deze workshop leer je verschillende valbreektechnieken om de kans op kneuzingen of botbreuken zoveel mogelijk te voorkomen. Bang of onzeker als ruiter? Dan is deze workshop ook voor jou geschikt! Een valtraining geeft je vertrouwen dat vallen lang niet altijd pijn hoeft te doen of eng is!

 

EHBO & Valtraining dus. Met gerichte praktijksituaties en duidelijke voorbeelden waarbij je zelf ook aan de slag gaat. Kortom, inzichten en handreikingen voor iedereen die regelmatig op of rond het paard te vinden is. 

 

Meer informatie over Karin Oomen of Christian van Laarhoven / EHBO Gilze? Kijk gerust op de website van Karin en EHBO Gilze.

Zaterdagmiddag 15 september 2018 – Programma

 

Vanaf 13.45: Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers
14.00 – 15.30: EHBO met Christian van Laarhoven
15.30 – 15.45: Kleine pauze
15.45 – 16.45: Valtraining met Karin Oomen
16.45 – 17.00: Afsluiting

Entree: € 32,50 incl. BTW p.p.  

[button size=”large” icon=”fa-arrow-right” target=”_self” hover_type=”default” text=”Ben jij erbij? Bestel hier je kaarten!” link=”https://www.ticketkantoor.nl/shop/ruitercafe-ehbo”]

Locatie: Gezondheidscentrum de Flair te Gilze, Noord-Brabant

 

’t Ruitercafé vind plaats in bij Gezondheidscentrum de Flair te Gilze.

 

Adres: Lange Wagenstraat 55, 5126 BB Gilze

 

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid en is ook met het openbaar vervoer prima te bereiken. Er is een bushalte op 2 minuten loopafstand.