Super makkelijke smoothies!

Smoothies: gooi diverse ingrediënten bij elkaar in een blender. Zet deze 2 minuten aan. Giet de inhoud over in een glas of fles en geniet van een heerlijke smoothie.

De inhoud kun je helemaal zelf samenstellen. Op internet en in diverse kookboeken is genoeg inspiratie te vinden. Bijna altijd zit er fruit en/of groente in verwerkt. (Tip: kijk eens in het vriesvak bij de supermarkt voor verschillende soorten fruit. Dit is vaak een stuk goedkoper als een vers bakje frambozen bijvoorbeeld) Deze moet je dus nog wel schoonmaken en snijden. En laat ik hiervoor nou een mooi alternatief hebben gevonden!

De Albert Heijn heeft in het vriesvak verschillende soorten ‘basis voor smoothie’. Deze bevatten verschillende soorten inhoud qua groente en fruit en zijn al gesneden! Je hoeft ze alleen 20 minuten te laten ontdooien, in de blender te doen, 350 ml sinaasappelsap bij te gieten en 2-3 minuten blenden maar!

Welke soorten zijn er allemaal?

  • Banaan, ananas, mango en basilicum
  • Banaan, boerenkool, mango en citroengras
  • Aardbei, banaan, blauwe bes en havermout
  • Pompoen, mango, banaan en pastinaak
  • Ananas, rode biet, bramen en gember

Naast dat je aan kunt maken met sinaasappelsap, kan dit natuurlijk ook met melk of yoghurt. Op de verpakking staat ook nog appelsap vernoemd, maar dit lijkt mij persoonlijk niet zo lekker. Bovendien zijn ze allemaal glutenvrij. Uit elke verpakking komen 2 á 3 porties.

Benieuwd naar de verschillende verpakkingen? Kijk dan eens op de site van de Albert Heijn.

Natuurlijk heeft vers fruit, zelf gesneden groente en andere verse ingrediënten de voorkeur. Alleen ik vind dit wel een super makkelijk alternatief. En wat vinden jullie van de foto? Best kunstzinnig toch met dat halstertouw en stro erbij?

 

1 Comment

Post A Comment