Paardenvolk… wat een schatjes

Al heel vaak ben ik gestart aan een stukje over hoe vervelend paarden mensen richting elkaar kunnen zijn. We beoordelen en veroordelen elkaar maar wat graag en vallen meer dan eens uit elkaar in tegengestelde kampen.

 

Maar eind maart gebeurde er iets wat mij even met een andere bril liet kijken; een positieve bril wel te verstaan.

Wij hebben traditie getrouw onze SGW eind maart. Vaak hebben we behoorlijk aardig paardenweer maar dit jaar verpeste een pak sneeuw de gehele eerste dag. De wedstrijd ging niet door. Na maanden van voorbereiding was dat een niet te verkroppen beslissing en unaniem werd besloten om voor een herkansing te gaan. Maar dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we vrijwilligers bij nodig. Héél véél vrijwilligers.

Na 3 maanden van vrijwilligers zoeken en indelen voor de normale dagen (het begin gaat aardig maar de laatste plekken invullen blijft een uitdaging) moesten wij op zéér korte termijn op zoek naar zo’n 100 mensen. Dat leek echt een onmogelijke opgave. We gaven onszelf 5 dagen om dit te doen en zouden dan beslissen of de wedstrijd verplaatst kon worden naar een nieuwe datum.

 

Maar toen ontstond er iets waar je kippenvel van krijgt. Onze gehele omgeving stond op en droeg een steentje bij. Aanmoedigingen, ideeën, spontane oproepjes, concrete aanbiedingen. Een ware vloedgolf. 12 uur na de beslissing kregen we een beetje moed en na 24 uur hadden we ruim voldoende aanbiedingen voor hulp. De wedstrijd kon door gaan!

En ineens stond iedereen op de nieuwe datum schouder aan schouder voor ons en de deelnemers klaar. Oud gedienden, groentjes, niet paarden mensen rechtsreeks uit het vliegtuig, top ruiters en trainers, kennissen, uit het dorp en van ver weg. De sfeer was geweldig en de samenwerking warm.

Velen spendeerden met een grote lach op het gezicht, volledig belangeloos, 10 uur van hun spaarzame vrije tijd.

Mijn vertrouwen in ‘paardenvolk’ heeft weer een enorme boost gekregen. Wat een toppers! Dit is hoe sport verbind.

 

Dank dank dank, wat lopen er toch veel lieve, warme en aardige mensen rond.

 

 

No Comments

Post A Comment