Durf jij te zeggen: ik ben een happy athlete?

Een Happy Athlete is volgens de KNHS theorie ‘een paard verder ontwikkelen in haar natuurlijke eigenschappen, waarbij het paard levendig, gehoorzaam, soepel en los door het lijf beweegt, waarbij het paard de indruk geeft dat hij alles uit vrije wil doet in datgene wat hem gevraagd word. Het paard blijft volkomen recht en past haar buiging aan volgens de bogen.’

Zo dat is een hele mond vol. 

We willen zo graag dat ons paard een “happy athlete” is of wordt, maar ben jij zelf eigenlijk een Happy Athlete?

Als personal trainer / coach van je paard ben je iedere rit bezig met gymnasticeren, sterker  maken en coördinatie verbetering. Maar hoe kun je nu in godsnaam van jouw paard verwachten dat hij iedere rit een beetje extra geeft of meer doet als je er zelf:

  • Erop zit als een zak aardappelen,
  • Met flapperende benen,
  • Schouders tussen je oren,
  • Een ademhaling/ hartslag alsof je achterna gezeten wordt door een hyena;
  • En met een hoofd als een tomaat die overrijp is?

Nog niet te bedenken dat je eigenlijk zelf niet eens weet wat echte spierpijn is en daar eventueel doorheen moet lopen?

Dat kan niet! Het roer moet om!

Wij moeten als ruiters eens naar ons zelf gaan kijken. En als we een dier willen trainen, zullen we ons daar onszelf meer in moeten scholen. En nog belangrijker: ervaring op moeten doen wat het is om getraind te worden!

Gelukkig is er de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen voor de fitte happy athlete ruiter. Maar nog lang niet iedereen kent de mogelijkheden om hier wat mee te doen. Je hoeft niet altijd een duur fitness abonnement af te sluiten namelijk.

Om die drempel extra laag te maken, hebben we de koppen bij elkaar gestoken. We organiseren een Circuitje Ruiterfit. Hierbij maak je kennis met diverse manieren om aan je fitheid te werken! Na deze middag weet je welke manier het beste bij jou aansluit. En kun je op een leuke manier dus heel gericht aan een happy athlete versie van jezelf gaan werken! En daarna samen happy zijn met je paard 😉

No Comments

Post A Comment