Een schop onder mijn kont

Eten… Ik hou van eten, maar kan het ook net zo goed een halve dag ‘vergeten’. Nu ik vakantie heb, merk ik weer hoe slecht ik eigenlijk voor mezelf zorg qua voeding. Dat komt puur omdat ik nu ritme mis. Tijdens werkdagen gaat het beter. Dan neem ik hele tassen vol met bakjes mee. Bakje met yoghurt en muesli, bakje met fruit, bakje met gesneden groente, bakje met salade. En zo kunnen we nog even door met allerlei ‘bakjes’.

Waarom bakjes?

Omdat ik anders helemaal niet of amper eet. ’s Morgens heb ik gek genoeg altijd tijd te kort, hoe vroeg of laat ik ook opsta. (Herkenbaar?) Dus als ik niets voor bereid, dan skip ik mijn ontbijt, gooi ik een paar stuks fruit ik mijn tas en ga in de lunchpauze nog ergens iets te eten scoren. Het voorbereiden gaat meestal goed tot en met de woensdag. Donderdag en vrijdag is de motivatie weg en eet ik wat er toevallig in huis is. Nu tijdens de vakantie skip ik het ontbijt of bestaat het uit een halve banaan…

 

Woon ik nu zo ver van een supermarkt af ofzo? Nee totaal niet! Beter nog, ik woon op 50 meter afstand van een supermarkt. Zijn ze dan maar tot 5 uur open? Nee, maar liefst tot 8 of 9 uur. Tijd genoeg dus om nadat ik van stal af kom nog even boodschappen te doen. Dus dit is geen excuus.

Euhm ook nog even een andere bekentenis.

’s Avonds eet ik nog heel vaak bij mijn ouders mee. Erg he? Uit het werk ga ik meteen naar de paarden. En laten die toevallig nu net bij mijn ouders staan. Hoe makkelijk is het om daar dan even de benen onder tafel te steken? Heb ik dan geen keuken? Jawel hoor, een keuken met alles erop en eraan. Kan ik dan niet koken? Nee hoor, ik kan prima koken. Misschien heb ik nog een ander excuus?

 

Nee dat heb ik eigenlijk niet. Puur gemakzucht. (En ik denk dat mijn ouders het ook wel gezellig vinden, hoop ik, aangezien mijn zus ook niet meer thuis woont)

Oké, klaar met excuses. Tijd voor actie!

Afijn, het komt er dus op neer dat voeding bij mij een ondergeschoven kindje is. Niet echt heel handig, aangezien ik hele dagen bezig ben en mijn energie goed kan gebruiken. Op de dagen dat ik maaltijden oversla, niet regelmatig eet of ongezonde dingen pak (energiedrankje, lekker croissantje, zoete dingen) ben ik vermoeider en zit ik minder lekker in mijn vel.

 

En daarom schrijf ik deze blog. Om mezelf een schop onder mijn kont te geven en de afspraak met mezelf te maken dat ik beter voor mezelf ga zorgen. Alleen 1 maar, die jij waarschijnlijk ook herkent, ik heb geen tijd om dagelijks uren in de keuken te staan. Het moet dus gezonde voeding zijn, dat snel bereid kan worden en eigenlijk ook nog mee te nemen is.

 

Hoe ik mezelf aan de afspraak ga houden om beter voor mezelf te zorgen qua eten? Wekelijks ga ik een recept met jou delen, inclusief foto’s. Dus ik moet nu wel de keuken in…

Misschien dat ik het zelfs leuk ga vinden!

 

Owja, waar je de recepten kunt vinden? Onder de pagina ‘Blog’ en dan de categorie ‘Voeding’. Ik heb er al eentje online gezet, een hele, hele makkelijke 😉

No Comments

Post A Comment